Język: PL | EN |RU | RO | BY | LT | AE

Aktualności

Rękawice na każdą okazję

szybka zewn 135px

 

 

 

 

 

Nowa odsłona rękawic ochronnych w naszej ofercie.

Więcej…

Filtracja powietrza a pandemia COVID-19

filtro 135px

Czy filtrowentylacja powietrza na stanowiskach pracy może być sposobem na ograniczenie rozprzestrzeniania się koronawirusa?

Więcej…

Pracuj bezpiecznie & Zachowaj dystans

cepro135px

Zachowaj bezpieczne warunki pracy podczas pandemii COVID-19

Więcej…

Nowe frezy z węglików spiekanych MOST

frezy most frezowanie rywal rhc

 

 

 

 

 

Poznaj nowe linie frezów z węglików spiekanych MOST

Więcej…

Prawidłowa konserwacja i kontrola systemu układu oddechowego

adflo 135px

 

 

 

 

 

Prawidłowa i regularna konserwacja systemu układu oddechowego 3MTM AdfloTM wpływa na utrzymanie odpowiedniego poziomu ochrony, a także optymalizuje żywotność produktu oraz pozwala na uniknięcie dodatkowych kosztów wymiany. 

Więcej…

Promocje

Wybierz idealną tarczę dla siebie

nie zasypiaj na zime 135px

Zestawy promocyjne ściernic MOST ze specjalnym upominkiem

Więcej…

Oferta specjalna szlifierek Suhner

suhner promocja szlifierek akt 135px

Szlifierki proste, kątowe i taśmowe Suhner w specjalnej cenie

Więcej…

Promocja maty ergonomicznej Starting Line Runner

startting line info

 

 

 

 

 

Używając mat ergonomicznych poprawiasz wydajność i jakość pracy.

Więcej…

Okazje cenowe

Prostownik TIG T 250 AC/DC BasicPuls LORCH

wozek 135

W okazjach cenowych prostownik TIG T 250 AC/DC BasicPuls LORCH z przewodem masowym do spawania TIG AC/DC (stal i aluminium) oraz elektrodą otuloną MMA. Zalecany uchwyt: TIG aLTG2600 UD 4m (56 04 002630).

Więcej…

Wózek narzędziowy Bahco

wozek 135

W okazjach cenowych wózek narzędziowy Bahco z 215 narzędziami klasy Premium

Więcej…

MOST Pontig 1880HF

ponte

W okazjach cenowych urządzenie inwertorowe do spawania metodą TIG DC (HF) i elektrodą otuloną (MMA) MOST Pontig 1880HF z przewodem masowym i elektrodowym.

Więcej…

Neutrix WAG 40 SW

wag 40 sw most 135px

W okazjach cenowych ostrzałka do elektrod wolframowych z podstawką Neutrix WAG 40 SW

Więcej…

Dysze do cięcia 60 A

91883927 215882486345753 1801878968404541440 n

W okazjach cenowych dysze do cięcia 60 A (zamiennik pasujący do uchwytów SL60 i SL100 Thermal Dynamics).

Więcej…

Vademecum

Filtracja powietrza w czasie pandemii COVID-19

filtro 135px

Czy filtrowentylacja powietrza na stanowiskach pracy może być sposobem na ograniczenie rozprzestrzeniania się koronawirusa?

Więcej…

Bezpieczeństwo bez kompromisów – zewnętrzne szybki ochronne

szybka zewn 135px

Badania prowadzone wśród spawaczy pokazują potrzebę pewnej ochrony przed promieniowaniem, a jednocześnie coraz lepszej widoczności miejsca spawania, wyższego komfortu użytkowania oraz wysokiej ochrony przed rozbryzgami stopionego metalu i iskrami przy szlifowaniu. Przyłbice spawalnicze 3MTM SpeedglasTM z automatycznymi filtrami spawalniczymi (ADF) zdecydowanie przybliżają komfort spawania do oczekiwań. Zostały zaprojektowane tak, by ograniczać zmęczenie oczu przy przełączaniu ze stanu zaciemnionego na rozjaśniony. W celu zapewnienia jak najdłuższego czasu bezproblemowego użytkowania przy utrzymaniu stałego poziomu ochrony konieczne jest zachowanie nienagannego stanu technicznego przyłbicy.

Więcej…

Case study wdrożenia REJS MOST

rejs info akt 135

 

 

 

 

 

Jakie efekty przyniosło wprowadzenie monitoringu spawalniczego REJS MOST w ZMW Metal - Sytem Sp. z o.o.?

Więcej…

Bezpieczne spawanie aluminium

aluminium welding 2 135px

Przez ostatnie lata widzimy zauważalną zmianę podejścia do zagadnień bezpieczeństwa pracy. Wśród pracodawców, kadry inżynierskiej, a także wśród spawaczy cały czas rośnie świadomość zagrożeń jakie niesie ze sobą proces spawania.

Więcej…

Do 60% oszczędności gazu podczas spawania

ewr 135x vademecum

Prąd spawania nie jest wartością stałą i może ulegać znacznym wahaniom podczas spawania. Bez systemu zarządzania gazem często nie jest możliwe uzyskanie optymalnego przepływu gazu w celu osiągnięcia dostatecznej osłony gazowej i często pojawiają się niepotrzebne straty. System Zarządzania Gazem Osłonowym (EWR od ang. Electronic Welding Regulator) to system, który w dużym stopniu pomaga kontrolować zużycie gazu. EWR 2 został wyposażony w układ pomiarowy dla optymalnej kontroli przepływu gazu. Aby zrealizować funkcję zamkniętej pętli regulacji sterowania przepływem gazu, funkcja impulsowania została pominięta, co przyniosło wymierne korzyści. Zastosowanie regulatora EWR 2 pozwoli zaoszczędzić nawet do 60% gazu osłonowego.

Więcej…

Dane osobowe

1. Kto będzie administratorem Twoich danych?
Administratorem Twoich danych jest RYWAL-RHC Sp. z o.o., ul. Chełmżyńska 180, 04-464 Warszawa, NIP: 951-19-98-317.
Adres e-mail inspektora ochrony danych osobowych: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

2. W jakim celu chcemy przetwarzać Twoje dane osobowe i na jakiej podstawie?
Nie wszystkie dane które zbieramy są danymi osobowymi w myśl ustawy, tzn. nie wszystkie dane pozwalają nam zidentyfikowanie konkretnej osoby. Natomiast te które mogą, służą nam wyłącznie po to, aby dostarczać Tobie treści, jak najbardziej zbliżone do Twoich oczekiwań lub do kontaktu w celu odpowiedzi na złożone zapytanie przez formularze kontaktowe na stronie.

Nasze usługi nie są dedykowane dla osób poniżej 16 roku życia. Jeśli będziemy w stanie zweryfikować, że użytkownik jest osobą młodocianą dane tej osoby nie będą przetwarzane w żadnym celu.

Jeśli wyraziłeś zgodę na:

- Pliki cookies (o których więcej w dalszej części artykułu, wymaga Twojej zgody)
Nasze pliki cookies nie zbierają danych osobowych, służą wyłącznie w celu pozostawienia na Twoim urządzeniu informacji dla naszej strony, jaki zakres danych akceptujesz, czy wyraziłeś zgodę na pozostawienie dodatkowych plików cookies oraz czy wyraziłeś zgodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych. Poza w/w nasza strona w celu prawidłowego i bezpiecznego działania pozostawia na Twoim urządzeniu również sesyjne pliki cookies. Pliki te nie są przez nas w żaden inny sposób analizowane i nie dostarczają nam danych osobowych, które moglibyśmy przetwarzać.

- Zgodę marketingową (w tym profilowanie, wymaga Twojej zgody)
Przetwarzamy wówczas Twoje dane osobowe wyłącznie na potrzeby marketingu własnego, tj. w celu przedstawiania Tobie dedykowanych reklam czy ofert, które dostosowujemy do Twoich preferencji na podstawie tego co szukasz na naszej stronie, czy lokalizacji w jakiej znajduje się Twoje urządzenie.
Lokalizacja dotyczy wyłącznie określenia numeru IP, jest to lokalizacja przybliżona, a w przypadku internetu mobilnego wręcz niemożliwa dla nas do określenia.

- Newsletter (wymaga Twojej zgody, oraz potwierdzenia subskrypcji klikając w link w mailu)
W przypadku gdy prowadzimy newsletter, wyrazisz chęć dopisania się do niego i potwierdzisz subskrypcję wówczas dane osobowe jakie nam pozostawisz, tj. imię i e-mail, posłużą nam wyłącznie do przesyłania cyklicznych informacji związanych wyłącznie z tematyką strony. Nie będziemy wysyłać Tobie informacji nie związanych z naszą działalnością.

- Formularze kontaktowe (pod każdym formularzem znajduje się informacja dotycząca danych osobowych, wymaga Twojej zgody)
Dane osobowe które przekażesz nam w formularzu kontaktowym posłużą nam wyłącznie do odpowiedzi na zapytanie, którego dotyczy formularz. Nie trzeba podawać wszystkich danych w formularzu, jednak niektóre są niezbędne w celu przygotowania właściwej oferty. Te które są niezbędne, zależeć będzie od konkretnego formularza.


3. Czy przekazujemy komuś Twoje dane?

Twoje dane możemy udostępnić wyłącznie wyspecjalizowanym firmom z naszej grupy kapitałowej i wyłącznie w celu ściśle powiązanym z Twoimi potrzebami, a także podmiotom uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa np. sądy lub organy ścigania – oczywiście tylko gdy wystąpią z żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną.
Do Twoich danych mogą mieć również dostęp firmy działające na nasze zlecenie w celu optymalizacji działania strony. Firmy te nie mają naszej zgody na przetwarzanie tych danych w celach innych niż realizacja naszych zleceń.
Jeśli chcesz otrzymać szczegółową informację na temat komu Twoje dane mogą być udostępniane, prosimy o kontakt pod adresem mailowym: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Nie przekazujemy Twoich danych do krajów trzecich do podmiotów innych niż właściciele mediów społecznościowych, ze względu na charakter działania tych podmiotów, czyli Facebook, Instagram, Google.

4. Co możesz zrobić ze swoimi danymi?
Masz prawo dostępu do swoich danych ich zmiany, ograniczenia przetwarzania oraz zgłosić prośbę o ich usunięcie. Możesz także zmienić zakres danych jakimi chcesz się z nami dzielić, wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przenieść swoje dane do innych administratorów, masz również prawo do bycia przez nas zapomnianym jeśli nie stoi to w sprzeczności z innymi prawami np. w związku z realizacją umów, czy koniecznością przechowywania dokumentów księgowych.
Pamiętaj, masz prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

5. Jak długo przechowujemy Twoje dane?
O przechowywaniu Twoich danych przypomnimy Tobie na stronie internetowej po 90 dniach od poprzedniej wizyty. Będziesz mógł wówczas zadecydować, co chcesz z nimi zrobić. Natomiast dane, które od Ciebie otrzymamy będziemy przechowywać bezterminowo, gdyż dzięki danym historycznym będziemy mogli lepiej analizować zmiany w Twoich preferencjach jak i preferencjach innych użytkowników.

Jeśli nie wyrażasz zgody na bezterminowe przechowywanie danych, prosimy o kontakt mailowy pod adresem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

6. Czy musisz podawać swoje dane osobowe?
Podawanie danych osobowych nie jest obowiązkowe, możesz wyłączyć zgodę marketingową oraz pliki cookies w każdej chwili w ustawieniach w lewym dolnym rogu strony, jednak ze względów techniczno-organizacyjnych, pewne funkcjonalności strony nie będą dla Ciebie dostępne. Nie będziesz miał możliwości wysłać formularza kontaktowego nie podając podstawowych danych umożliwiających nam odpowiedź lub podając dane błędne.

7. W przypadku jeśli uznasz, ze nie właściwie dbamy o bezpieczeństwo Twoich danych skontaktuj się z nami, zależy nam na Twojej satysfakcji. Masz również prawo wniesienia skargi do PUODO (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

 

Pliki Cookies

Podobnie jak każda inna strona internetowa, również nasza strona internetowa korzysta z plików cookies. To bardzo przydatne narzędzie umożliwiające np. zapamiętywanie koszyka zakupów, czy daty ostatniej Twojej wizyty.

Czym są pliki cookies?
Cookies są bardzo małymi plikami tekstowymi zawierającymi określone informacje o danej stronie internetowej. Są one pobierane na komputer, gdy odwiedza się stronę internetową, a następnie komputer uzyskuje do nich dostęp za każdym razem, gdy ponownie odwiedza się tę samą stronę w przyszłości. Pliki cookies nie mają dostępu do żadnych innych danych na komputerze, nie mogą ich czytać ani edytować.

Dlaczego używamy plików cookies?
Korzystamy z plików cookies z kilku powodów - umożliwiają one prowadzenie statystyk używania strony oraz ułatwiają użytkownikom korzystanie z niej i dzielenie się informacjami znajdującymi się na niej, pozostawiają naszej stronie informację na temat zgód jakie wyraziłeś oraz dlatego, że mechanizmy działania i bezpieczeństwa stron internetowych w dużej mierze bazują na tej technologii.

Z jakich plików cookies korzystamy?
Google Analytics - dostarczanie statystyk dotyczących wykorzystania witryny, ilości odwiedzin oraz przeglądanych treści. Więcej informacji o polityce prywatności i plikach cookies Google Analytics znajdą Państwo tutaj.

Facebook - dzięki tym plikom aplikacja zapamiętuje aktywną sesję użytkownika i umożliwia użytkownikowi łatwe udostępnianie treści czy ich polubienie.

Systemowe – dzięki nim wiemy, czy wyraziłeś zgodę na w/w pliki cookies oraz twoje zgody lub sprzeciwy na przetwarzanie danych osobowych.

W jaki sposób można wyłączyć pliki cookies?
Wyłączenie plików cookies w przeglądarce internetowej jest proste. Odnośne instrukcje na ten temat można znaleźć na stronach internetowych większości najpopularniejszych przeglądarek: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari.
Należy pamiętać, że w przypadku wyłączenia plików cookies i zauważenia nieprawidłowego działania jakiejkolwiek części strony internetowej można powrócić na tę stronę i ponownie włączyć obsługę plików cookies.

 

Data publikacji: 22.05.2018r.

Podziel się z innymi!

Pozostałe serwisy firmy

odpylamy.pl
Projektowanie i dobór, montaż, serwis instalacji i urządzeń odpylających dla różnych gałęzi przemysłu.
szlifowanie.info
Serwis internetowy poświęcony obróbce stali nierdzewnej. Wszystko o materiałach, urządzeniach i technologiach.
elkrem.com.pl
Materiały i urządzenia do napawania i regeneracji. Układy plastyfikujące oraz obróbka CNC.
podnoszenie.eu
Systemy transportu bliskiego, żurawie, żurawików, suwnice, wciągników oraz wiele innych.
xiris.pl
Wysoce wyspecjalizowane kamery spawalnicze do badania jakości spoin spawalniczych
www.readytorobot.eu
Integrator zrobotyzownaych systemów spawalniczych oraz systemów automatyzacji procesów produkcyjnych.
www.matyergonomiczne.pl
Ergonomiczne, antyzmęczeniowe maty przemysłowe. Sprawdź jak możesz w prosty sposób poprawić zdrowie swoich pracowników.
www.gullco.pl
Systemy do spawania zautomatyzowanego, wózki spawalnicze, automaty do żłobienia.
 Ustawienia
bezpieczne dane

Szanujemy Twoją prywatnosć!

Dbamy o Twoje dane i chcemy, żebyś był z nami.

Informacja o przetwarzaniu danych osobowych

Drogi Użytkowniku,

Od 25 maja 2018 roku  obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”). Zależy nam, abyś wiedział jakie dane przetwarzamy i na jakich zasadach. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na ten temat. Prosimy o zapoznanie się z nimi, następnie określenie danych jakimi chcesz się z nami podzielić i   wyrażenie zgody poprzez kliknięcie przycisku  „Zgadzam się”.

Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę lub zmienić zakres danych, klikając w ikonę ustawieñ w dolnym lewym rogu przeglądarki.

 

Jakie dane zbieramy?

Większość danych jakie zbieramy jest całkowicie anonimowa, ale mogą to być również dane dotyczące urządzenia z jakiego korzystasz, wersji przeglądarki, podstron, które odwiedzasz i to czego szukasz na naszej stronie. W przypadku wyrażenia zgody marketingowej mogą to być dane osobowe takie jak IP, adres e-mail czy linki do profili na portalach społecznościowych.

 

Kto będzie administratorem Twoich danych?

Administratorem Twoich danych jest RYWAL-RHC Sp. z o.o., ul. Chełmżyńska 180, 04-464 Warszawa, NIP: 951-19-98-317.

 

Dlaczego chcemy przetwarzać Twoje dane?

Przede wszystkim, żeby dostarczać Tobie coraz lepsze treści i coraz lepsze wrażenia z korzystania z naszej strony. Jak to możliwe?

Analizując np. to co szukasz na stronie, wiemy co potrzebujesz i robimy wszystko, żebyś to znalazł u nas szybko i łatwo. Analizując czas przebywania na stronie, wiemy czy artykuł był interesujący czy nie.

Więcej o tym znajdziesz w naszej polityce prywatności.

 

Czy przekazujemy komuś Twoje dane?

Twoje dane możemy udostępnić wyłącznie wyspecjalizowanym firmom z naszej grupy kapitałowej i wyłącznie w celu ściśle powiązanym z Twoimi potrzebami, firmom działającym na nasze zlecenie, np. w celu optymalizacji działania strony lub realizacji zamówienia czy umowy, a także podmiotom uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa np. sądy lub organy ścigania – oczywiście tylko gdy wystąpią z żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną.

 

Co możesz zrobić ze swoimi danymi?

Masz prawo dostępu do swoich danych ich zmiany, ograniczenia przetwarzania oraz usunięcia, jeśli nie stoi to w sprzeczności z innymi prawami np. w związku z realizacją umów. Możesz także zmienić zakres danych jakimi chcesz się z nami dzielić, wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych lub skorzystać z innych praw wymienionych w naszej polityce prywatności.

 

Na jakiej podstawie chcemy przetwarzać Twoje dane?

Podstawą do przetwarzania Twoich danych jest każdorazowo Twoja zgoda, ale w niektórych przypadkach również konieczność realizacji umów oraz uzasadniony interes administratora danych, czyli np. przetwarzanie danych na potrzeby marketingu własnego.

W przypadku przetwarzania danych na cele marketingowe, tj. między innymi profilowanie odbywać się będzie za Twoją zgodą, którą wyrażasz akceptując w ustawieniach Marketingową warstwę danych.

W przypadku przetwarzania danych w celach komunikacji z Tobą, poprosimy Ciebie o zgodę przy formularzu kontaktowym lub przy subskrypcji newslettera.

 

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

O przechowywaniu Twoich danych przypomnimy Tobie na stronie po 90 dniach od poprzedniej wizyty. Będziesz mógł wówczas zadecydować, co chcesz z nimi zrobić. Natomiast dane, które od Ciebie otrzymamy będziemy przechowywać bezterminowo, gdyż dzięki danym historycznym będziemy mogli lepiej analizować zmiany w Twoich preferencjach.

 

Podsumowanie

Prosimy o zapoznanie się z w/w informacjami. Następnie bardzo prosimy o wyrażenie zgody na przetwarzanie tych danych klikając przycisk „Zgadzam się”.

 

Pamiętaj, ze w każdej chwili możesz wycofać zgodę lub zmienić zakres danych jakie chcesz nam udostępnić.

Ustawienia

Pliki Cookies

Są dla nas bardzo istotnym elementem. Dzięki nim mamy możliwość poprawy bezpieczeństwa strony, atrakcyjności dla użytkowników oraz szybkości jej działania. Rekomendujemy pozostawienie tej opcji włączonej.

Zgoda Marketingowa

Dzięki wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych w celach marketingowych będziemy mieli możliwość prezentowania Tobie ofert czy reklam lepiej dopasowanych do Twoich preferencji zakupowych i wymaga również aktywnych plików cookies. Dane jakie są przetwarzane to informacje co do Twojej przybliżonej lokalizacji, urządzenia z jakiego korzystasz, podstron które odwiedzasz i informacji jakie szukasz na naszej stronie. Będzie nam niezmiernie miło, jeśli wyrazisz zgodę na przetwarzanie Twoich danych w tych celach, pamiętaj, że zgodę możesz w każdej chwili wycofać.

Jeśli masz pytania lub wątpliwości napisz do nas marketing@rywal.com.pl. Odpowiemy na Twoje pytania. Możesz też w każdej chwili wyczyścić pliki cookies tej strony, klikając tu (przeładuje stronę).

Ustawienia Informacje Nie teraz Zgadzam się